This project has moved and is read-only. For the latest updates, please go here.

Issues uploading data to pvoutput.org

Topics: 1. General
Jan 20, 2015 at 10:40 AM
Hello,

I installed SBFspot last night and am able to export data from my SMA inverter without issues.

I'm having trouble getting the uploader to post data to pvoutput.org though.

The log file just shows the following:

[07:50:50] WARNING: is not yet member of SBFspot Team. Consider joining at http://pvoutput.org/listteam.jsp?tid=613
[09:51:44] WARNING: is not yet member of SBFspot Team. Consider joining at http://pvoutput.org/listteam.jsp?tid=613
[11:51:45] WARNING: is not yet member of SBFspot Team. Consider joining at http://pvoutput.org/listteam.jsp?tid=613

Is there a way of turning on a more verbose debugging mode for the uploader to see where it's going wrong?

Thanks,
Adrian
Jan 20, 2015 at 4:23 PM
OK, now seeing these errors:

[19:05:16] ERROR: addBatchStatus() returned Failed writing received data to disk/application
[19:06:24] ERROR: addBatchStatus() returned Failed writing received data to disk/application
[19:07:32] ERROR: addBatchStatus() returned Failed writing received data to disk/application

I saw the other thread which talked about this error, but that was Linux and supposed to be fixed with a new makefile in 3.0.1

I'm using Windows release version 3.0.3.... any ideas?
Jan 20, 2015 at 9:07 PM
Hi Adrian,
What windows version do you have?
Jan 21, 2015 at 12:58 AM
Hello,

I'm using Windows 7.

Thanks,
Adrian
Jan 25, 2015 at 4:00 PM
Edited Jan 26, 2015 at 9:58 PM
It seems Visual Studio suffers from the same issue as recent Linux g++ compilers...
I was able to reproduce this "Failed writing..." issue on my Windows 7 system. After switching to the debug version of SBFspotUploadService, the issue was gone. So, again code optimization is causing this problem.
I recompiled the code with optimization disabled and re-uploaded V3.0.3 (versions 3.04 and 3.05 are left unchanged)
You can re-download V3.03 and test it
Feb 2, 2015 at 12:39 PM
That worked really well. Uploading fine now

Thanks for all the hard work!