This project has moved and is read-only. For the latest updates, please go here.

Problems after image recovery

Topics: 5. Support
Aug 14, 2015 at 6:46 AM
Hi,
I couldn't find a similar post, even maybe have been already discusses. I did the following:
1) on 27th July evening I installed SBFspot on raspberry pi following the instruction of this site
2) on 28th July the tool was properly working (data uploading on pvoutput http://www.pvoutput.org/list.jsp?id=43368&sid=39616)
3) on 10th August evening I decided to install Domoticz and, at the same time, run the script "sudo rm -r /home/pi/sbfspot.3/" as per SBFspot instruction
4) on 12th August I linked SBFspot to Domoticz
5) yesterday evening I noticed that SBFspot on Domoticz was not running and realised (maybe but not sue) that I shouldn't deleted folder "/home/pi/sbfspot.3/".
6) This morning I recovered in the raspberry pi the image of raspberry taken on 7th August.
7) The point is that I see no data on pvoutput; in folder "home/pi/smadata/" I see all files till 7th august (of course I lost files from 7th to yesterday, forgot to make a copy) as well as the file "Gabriele-Spot-20150814.csv" but there is file named "Gabriele-20150814.csv"
If someone can tell me how to solve the issue,

many thanks,
gabriele
Aug 14, 2015 at 9:16 AM
Edited Aug 14, 2015 at 9:34 AM
connecting and disconnecting to the raspberry pi I noticed that the date/time of raspberry is wrong. Now, which in Italy is 14th August, 10:15, for the raspberry the date/time is 8th august 02:44.
I applied the command "sudo ntpdate –u ntp.ubuntu.com" and raspberry returned "14 Aug 10:19:09 ntpdate[10784]: step time server 91.189.89.199 offset 545309.787857 sec"
Rebooted again the raspberry and says "Last login: Sat Aug 8 02:45:32 2015"
but then exit and enter the SSH and finally says: "Last login: Fri Aug 14 10:20:13 2015"
... very strange.
I understand that "sudo ntpdate –u ntp.ubuntu.com" try to get the data from the net at raspberry start-up, but I have a problem with DNS (static IP), cause each time I restart the raspberry I have to modify the "/etc/resolv.conf" adding the name servers...
Marked as answer by course66 on 8/14/2015 at 1:44 AM
Aug 14, 2015 at 9:44 AM
solved DNS problem by adding name servers to "/etc/network/interfaces". Also data upload on pvoutput seems to work.
ciao